Nordens Förhistoria

Bloggen för dig som vill veta mer om bland annat svenska dinosaurier och Skandinaviens och Europas natur och förhistoria.

Ice Age 4: Jorden skakar loss

Kategori: Allmänt

Ni missade väl inte biopremiären av den nya uppföljaren till en av de mest framgångsrika filmer som gjorts, "Ice Age 4: Jorden skakar loss" (originaltitel: "Ice Age: Continental Drift", 2012), där två av huvudkaraktärerna, Manfred "Manny", och Diego, föreställer två svenska/nordiska urtidsdjur, den Ullhåriga Mammuten och den Sabeltandade Tigern?
 
 
Filmen handlar om hur Ice Age-gänget med Manny, Diego, och Sid (den lite udda jättesengångaren), får uppleva ett nytt äventyr när den sabeltandade ekorren Scrat på jakt efter sitt älskade ekollon orsakar en global katastrof då världen rasar samman, land splittras, kontinenter bildas, och Manny och gänget kommer ifrån sitt hem och sina vänner och får på vägen tillbaka tampas med piratgänget som leds av den hänsynslöse Kapten Sprätt (Captain Gutt), en Gigantopithecus (även känd som Bigfoot, Yeti, eller Troll, och vilken också har hypotiserats tagit sig till Norden), och andra av havets faror.
 
 
Själv såg man den på Sverige-premiären den 6 Juni, och den var väldigt bra, rolig och spännande, men i min personliga åsikt så var föregångarna snäppet bättre, åtminståne 3an iallafall, vilken tydligen har varit en stor favorit världen över, men jag älskar alla filmerna!
 

Kommentarer

 • Linda säger:

  Kommer en 5:a också? Kram

  Svar: Det är inte helt klart ännu, men det finns då mycket potential för en femte film, också då Ice Age-filmerna är så kända och drar in rätt mycket pengar, och John Leguizamo (rösten till Sid - då svenska rösten är Robert Gustafsson) har själv försökt få fram information om det kan bli en femte film, och han har inte fått fram mycket, men han säger själv (and I quote): "it sounds like they're working on something". Så troligen så kommer det säkert en ny film om kanske cirka två till tre år, skulle jag gissa. Kram!
  None None

  2012-10-21 | 10:15:09
 • Herr Anti-Kryptozoolog säger:

  Gigantopithecus har aldig någonsin av vettiga forskare hypotiserats att ha tagit sig till Norden, och är känd från bara ett fåtal fossil i sydost asien.

  Den skulle möjligtvis kunna kopplas till Yetin (som i forskarvärlden nu anses vara en typ av vanlig björn som letar sig upp i bergen, och inte en utdöd jätteapa), men inte till Bigfoot (va tusan liksom!?), och i övrigt så ser de troll som de nordiska legenderna berättar om verkligen inte ut som en halvt upprätt jätte gorilla.

  Svar: Det är mycket troligt att ingen forskare tidigare har tänkt sig idéen om att Gigantopithecus skulle ha kunnat ta sig till Norden och stå till skuld för våra nordiska legender och modern rapporter om troll/vildmän/snömän/bigfoots. Jag är den första verkar det som, och jag kan nog även medge att även om det är möjligt så är det inte särskilt troligt att den skulle ha tagit sig till Skandinavien. Nuförtiden anser jag neanerthalare eller någon annan okänd hominid vara en mer trolig förklaring till våra Nordiska Bigfoots.Gigantopithecus kan absolut kopplas till Himalayas Yeti, och kanske även Sibiriens/Rysslands snömän.


  Och jag måste nog säga att i min uppfattning verkar inte björnar vara någon vidare trolig förklaring till Yetin, Yetin är otvivelaktigt något mycket mer speciellt än någon vanlig björn.


  Man bör nog även lägga till att beskrivningar av troll kan variera och att ibland har man en dålig beskrivning av trollens utseende. I modern tid har man dock onekligen beskrivit bland annat mer jätte-gorilla-liknande varelser i Norden.
  None None

  2014-04-12 | 16:05:26

Kommentera inlägget här: